Имоти без посредник
Новини
Най-честите измами при продажби на имоти 05.08.2016

Най-честите измами при продажби на имотиИма некоректност в опитите за привличане на клиенти с фалшиви оферти. Това заяви Ирена Перфанова, председател на Националното сдружение "Недвижими имоти", пред БНР.  

"Виждате красиви снимки и ниска цена и звъните. Казват ви, че имотът току-що е продаден, но могат да ви предложат друг. Вероятно такова предложение изобщо не е имало. По-късно цената се оказва неадекватна към състоянието на пазара.

Некоректна може да бъде също локацията, етажът, годината на строителство, цената. Има случаи на един същ имот в няколко агенции на различни цени и клиентът се обърква. Има и случаи, в които агенцията предлага имот на по-ниска цена, а собственикът не е уведомен", обясни експертът.

Перфанова препоръча да не се договаря цена, преди клиентът да е видял всички условия и детайли.

"Статутът на имота, който се закупува, се записва в нотариалния акт. Не може да се купи жилище, а там да пише ателие. Много е трудно да се промени предназначението", подчерта тя.

По думите ѝ причината строителите да кръщават така определена площ е, че не им достигат паркоместа.

"Агенциите могат да бъдат съветници, но не те определят цените на пазара. В много случаи те казват на собственика, че цената е висока, но той настоява. Обратният случай също е реален. Много е важно да има комуникация между двете страни", заключи Перфанова.

източник: Expert.bg

 

НОВИНИ