Имоти без посредник
Новини
Построените жилища в София са по-евтини от тези на зелено 08.10.2016

Построените жилища в София са по-евтини от тези на зеленоГотовите жилища в София са с по-ниска цена от средната на имотите в строеж. Това показва проучване на инвестиционна компания, която строи нови жилищни сгради в столицата и ги продава на зелено.

Жилищата с Акт 16 в София, построени преди 2015 г. са се търгували на средна цена от 868 евро/кв.м, докато тези на зелено са достигнали 1019 евро/кв.м, сочат данните за изминалото тримесечие.

Според проучването aктивните купувачи на пазара в момента се разделят в две основни групи. Едната са тези, които купуват първото си жилище, а другите, които търсят промяна в качеството на живот.

За купувачите на първи дом съотношението цена-качество е водещо. Те действат в рамките на бюджет според първоначално определени критерии, сред които са квартал, инфраструктура и транспорт, близост до училища.

Тези, които търсят по-хубаво жилище, имат по-високи изисквания и критерии за оценка - разположение на сградата в самия квартал, поддръжка на заобикалящата среда и дори кои са им съседите. Активността на тези купувачи стои в основата на все по-високите цени на имотите на зелено.

Отстъпки при покупката на жилища на зелено се правят все по-рядко и в същото време са необвързани с етапите на плащане.

Източник: Expert.bg

 

НОВИНИ